Eşimin ''SET BALIK LOKANTASI''nda yeyip anlata anlata bitiremediği,benim de yedikten sonra ona hak vermemi sağlayan güzel yemek tarifi,kendi yüksek yemek zekamla ve ufak tefek google yardımı ile hazırladım,aynısı da oldu:)Mutlaka tavsiye ederim.

KREMALI-KAŞARLI LEVREK BUĞULAMA

MALZEMELER:

(Ben tarifi 4 kişilik hazırladım aşağıda belirtilen,kişi başı diye başlayan ölçüler haricindekiler,4 kişilik tarif için verilmiştir)
*Kişi başına yarım levrek fileto
*1 paket mantar
*Kişi başına yarım çarliston biber
*3 yemek kaşığı krema
*1 paket domates sosu(minik kutuda satılanlardan)(Yaz ise;güzelim domateslerden kişi başı yarım olacak şekilde rende olarak ekleyebilirsiniz,ben mevsimi olmadığı için,sos kullandım)
*Cherry domates,kişi başı 1 adet(olmasa da olur)
*1 su bardağı kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI;

Küçük bir tencereye çok az sıvıyağ(ben bütün yemeklerde genelde 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ kullanırım)ekliyoruz üzerine 4e böldüğümüz mantarları ilave edip birkaç dakika soteliyoruz,ardından 3 kibrit çöpü kalınlığında dilimlediğimiz halka biberleri ekleyip 1 dakikada böyle soteliyoruz,kullanacaksak cherry domatesleri,domates sosunu ve tuzu ekleyip,biberler yumuşamadan ocağın altını kapatıyoruz,2kaşık kremamızı da ilave ettikten sonra kenara alıp diğer işlemlere geçiyoruz.
Balık filetolarımızı ısıya dayanıklı cam ya da porselen bir kaba diziyoruz(ben balıkçımdan filetolardan artan tek parça halindeki kılçıkları da istiyorum kabın altına bunları diziyorum,kemik üstü yöntemi diye adlandırılıyor ve lezzet katıyor)tuz ve çekilmiş tane karabiber ekliyoruz,kremalı domatesli sosu da ekleyip 180 derece ön ısıtmalı fırında yaklaşık 15 dakika pişirdkten sonra,kaşarları ilave ediyoruz,kızarınca yemeğimiz hazırdır.
Fırın ayarınızı tam bilemediğim için,tavsiyem şudur;levrekleri ara ara kontrol edin ve fazla pişirmeyin,fileto oldukları için pişmeleri uzun zaman almayacaktır.Arzu ederseniz defne yaprağı da ekleyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN!

1 yorum:

  1. bunları yazıyorsun yapıyorsun resimleride buraya koyuyorsun bizimde canımız çekiyor ama sen sonra oturup afiyetle yiyorsun bu adaletmi ? HAK HUKUK ADALET VEDE EŞİTLİK İSTİYORUZ. HERKES İÇİN YEMEK İÇİN DİRENECEZ :)))) BU ARADA ELİNE SAĞLIK DEMEK İSTERDİM :=))))))

    YanıtlaSil