Birgün markette dolaşırken rafta duran,''Fıstıklı Puding''gözüme takıldı,attım sepete,elbet bir şeyler uydururum dedim,nitekim bu pasta da böyle meydana geldi,tatmanızı tavsiye ederim,tadan herkese tarif verdim özetle :)

ANTEP FISTIKLI MUHALLEBİ PASTASI  
                                                  
MALZEMELER:

*1 paket Kakaolu hazır kek(küçük dikdörtgen şeklinde olanlardan)
*2 paket Dr.oetker antep fıstıklı puding
*1 paket Bitter çikolatalı sos

HAZIRLANIŞI:

Fıstıklı pudingler 4 su bardağı süt ile yavaş yavaş pişerken,kekleri yarım cm kalınlığında dilimleyin, cam yuvarlak ya da tercihen dikdörtgen bir kaba pişen pudingi dökün ve üzerine kekleri dizin,kalan muhallebiyi de ekledikten sonra soğumaya bırakın.

Bitter çikolatalı sosu 2.5 su bardağı süt ile pişirip,soğuyan muhallebinin üzerine ekleyin,birkaç saat buzdolabında bekledikten sonra istediğiniz malzeme ile (fıstık ezmesi,hindistan cevizi vs...) süsleyerek servis edebilirsiniz.

(Bu tarifte çikolata sos yerine Dr.Oetker Çiklatalı Parfe'yi, paketin üzerindeki süt miktarını ekleyerek, çırpıp üzerine sürerek de deneyebilirisiniz,özellikle yaz mevsimi için daha güzel bir seçim oluyor)

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder