Parmak Tatlısı

Bir akraba ziyaretinde tanıştım bu tatlıyla.Şerbetli tatlılardan hiç haz almamama rağmen,buna ba-yıl-dım!
Malzemeler basit,yapımı basit,servisi ve yemesi de...Adı:Parmak Tatlısı şekli itibariyle,fakat benimkiler çok fazla kabardıkları için,dolma tatlısı oldular;)
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

1 paket tereyağ ya da margarin
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İrmik(Tatlıları bulamak için)

Şerbet:

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Yapılışı:

Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı,yumurta,kabartma tozu ve unla karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilecek.Parmak şekline benzer uzun ince bir form verilecek,bir tabağa koyduğumuz irmiğe bulanacak her tarafı,yağlı kağıt serilen tepsiye dizilecek ve 180 derecede pişirilecek.

Şeker+su pişirilerek şerbet yapılacak,fırından çıkan sıcak hamurlara ılık şerbet dökülecek.

Çok hafif ve lezzetli,denerseniz şimdiden afiyet olsun!
Sevgiler...

1 yorum:

  1. bende denedim bu tatlıyı ayşe .gerçekten çok güzel.bende ki tarifte içinde de irmik var.eline sağlık:)

    YanıtlaSil