Değişik bir şeyler yapmalıyım diye düşündüğüm bir davetimden önce,gece yarısı aklıma düşen,kendimi riske atıp ilk kez misafirlerim için denemeye değer bulduğum bu tarifi sevgili PASTAELİ'nin ev sahibeliğini yaptığı''Çay-Kahve Bahane Etkinliği'' ne göndermek istiyorum.
MALZEMELER:
*6 adet haşlanmış enginar(Marinesi için;zeytinyağı-limon suyu-biberiye-sarımsak)
*1 orta boy kuru soğan
*1 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
*1 çay bardağı konserve mısır
*1 çay bardağı haşlanmış ve tavla zarı büyüklüğünde küp şeklinde doğranmış pancar
*8-10 minik doğranmış kornişon
*2 adet kırmızı biber(doğranmış)
*2 su bardağı sarımsaklı süzme yoğurt+1 yemek kaşığı mayonez(su ile inceltilmiş)
*Bol dereotu
YAPILIŞI:
Zeytinyağı,limon suyu,ince doğranmış taze biberiye,2 diş sarımsağı karıştırıp bir sos elde ediyoruz ve enginarları bu sos ile marineye alıyoruz.Soğanı minik küpler şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile birkaç dakika kavuruyoruz,içine bir küp şeker ilave ediyoruz ve ılıması için bir kenara alıyoruz.Bu arada yukarıda belirttiğim bütün malzemeleri istenilen şekillerde doğruyoruz.
Soğan ile diğer bütün malzemeleri birleştirip 1 yemek kaşığı mayonez eklenmiş sarımsaklı yoğurt ile karıştırıyoruz.
Marine olan enginarlara bu salatayı doldurup servise hazır hale getiriyoruz.
O kadar çok faydasını sayıkladığımız ve maalesef yemeğinden ve piyazdan öteye geçememiş,haksızlık ettiğimiz kuru fasülyeyi bu şekilde inanın çok seveceksiniz.
Şimdiden Afiyet Olsun!
SEVGİLERİMLE...
ayşe eline sağlık deneyeceğim bu tarifi.Biraz geç farkettim tarifi.Ancak yarın yayında .diğer güzel tariflerini de bekliyorum öptüm
YanıtlaSiltarif yayında:)
YanıtlaSilTANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM.
YanıtlaSilMMM HARİKLA SALATA.
BANA DA BEKLERİM..:)
ellerinize sağlık :) bana da beklerim
YanıtlaSilTeşekkür ederim,ziyaretinize geleceğim :))
YanıtlaSilÖptüm Ebru ablaaaa:)